teşekkürler yorumun için (:
işte yeni bölüm
4.Bölüm
Mert Aslı'nın sözlerinden çok etkilenmiştir ama hiç birşey hatırlamadığı için hala onlara güvenemiyodur bu yüzden geri çekilir
Aslı:Efe hala bana inanmıyomusun
Mert:Kusura bakmayın Hanım Efendi sizi tanımıyorum tamam beraber resımlermiz varmış ama yeni gördüğüm birine hemen güvenemem
Aslı:(biraz durur) Tişört'ünü çıkar
Efe: (şaşırır) Efendim
Aslı:Bir kanıtım daha var çıkar Tişört'ünü
Mert:Hanım Efendi saçmalamayın lütfen
Aslı:Efe lütfen söylediğimi yaaprmısın
Mert şaşkın şaşkın tişört'ünü çıkarır.Aslı Efe'nin göğsündenki 'aslı' dövmesinin üstünde elini gezdirir.Mert bundan çok etkilenmiştir ama buna bir anlam vermez
Aslı:Burda ne yazıyo?
Mert:'aslı'
Aslı:Tamam işte benım adım Aslı sen bu dövmeyi benim için yaptırdın
Mert'in kafası iyice karışmıştır.Kalbi Aslıya güvenmesini söylerken aklı Merve'nin anlattıklarındadır eğer bu insanlar doğru söylüyorsa Merve niye ona bunca yıl yalan söylemiş olabilirdiki?
Tekrar resimlere bakar sonra denize döner
Mert:Resimlerin çoğunda biz üçümüz varız neden?
Deniz:Kardeşim biz 5 yaşından beri tanışıyoruz beraber büyüdük.Aynı liseli bitirdik son yılda Mine katıldı aramıza
Mine:Evet
Mert:Peki siz doğru söylüyorsanız Merve neden beni bunca yıl kandırdı
Mine:Efecim inan bizde bilmiyoruz ama en az senin kadar merak ediyoruz.
Mert Aslı'ya bakar ona her baktığında kalbi yerinden fırlıkcak gibi çarpıyodur.Mert bu hissettiklerine bir anlam veremez.Onlara inanmayı çok istiyodur ama aklı hala karışıktır
Deniz:Kardeşim hadi gidelim
Mert:Nereye
Deniz:Bizim kaldığımız eve seni bulmuşken bırakmayız
Mert:Daha size inanmadım sizle geliceğimi düsünmüyorsunuz heralde
Su:Ama Efe
Mert:(bağırarak) Yeter ya sabahtan beri Efe diyip duruyosunuz tamam resimlerimiz var kalbimin üzerinde aslı yazıyor olabilir ama ben sizi hatırlamıyorm.. (başını tutar nezaman kendini birşeyler
hatırlamak için zorlasa başına korkunç bir ağrı giriyodur)
Aslı:Canım iyimisin? der ve o sırada Merve gelir
Merve:Siz yinemi burdasınız ya bizi rahat bırakın artık.
Mine:Bakın Efe bizim.. (merve sözünü keser)
Merve:Hala Efe diyosunuz ya onun adı Efe değil Mert. Merve Mert'in kötü olduğunu anlar
Merve:Aşkım iyimisn? MErve'nin Efe'ye aşkım demesine Aslı çok bozulmuştur.
Mert:Başıma ağrı girdi yine
Merve:Tamam birtanem hadi eve girelimde ben sana ilacını verim (diğerlerine döner) sizde gidin bir dahada gelmeyin buraya!! (eve girerler)
Aslı:Of ya biz Efeyi nasıl inandırıcaz hala bize değil o kıza inanıyo
Su:Canım merak etme bir yolunu bulucaz
Aslı:Onu böyle görmeye dayanamıyorum Su bana yabancıymışım gibi davranmasına, o kızın ona bukadar yakın olmasına dayanamıyorm (ağlamaya başlar)
Deniz:Aslıcım hadi gel gidelim yakında herşey eskisi gibi olucak
Aslı:Olucak dimi?
Deniz:Olucak merak etme
1 Hafta Sonra
Bu bir haftada Aslılar sürekli Efenin yanına gidiyolardır.Ancak Efe onlara inanmak yerine hala Merve'ye inanıyodur.Birgün herşeyden ve herkesten uzaklaşmak için akşam yürüyüşe çıkar.Yol keranrında bir lunapark vardır durup içerdeki çocuklara bakmaya başlar.Ufacık şeylerle nasılda mutlu olduklarını izler bazılarının komik hareketleri onu gülümsetir.sonra gözü dönmedolaptaki
bir çifte takılır gülümseyerek birbirlerine bakıyorlardır.Onaların bu hali Efenin birşeyler hatırlamasına yol açar.Efenin yüzünde tekrar bir gülümseme oluşur.İlk defa eskiye ait bir şey hatırlamıştır ve ağzından şu sözler dökülür:
Efe:Bizi yakınlaştırmak için dönüyor dünya. Kendi etrafında ve bizim etrafımızda.Taa ki bizi bu rüyada birleştirene dek...ancak birden yüzündeki gülümseme silinir
Acaba neden?Efenin hatırladığı hayatını nasıl etkiliycek ve Merve bütün bunları neden yaptı?